Markku Uitto on maalannut yli viisi vuosikymmentä. 

Maalaaminen on Uitolle henkilökohtainen tapahtuma. Todellisuus näyttäytyy hänen mielestään usein ristiriitaisena, värittömänä ja tasapainottomana. Tämä todellisuus ei riitä: on luotava oma todellisuus, maailma. Siinä maailmassa on mahdollisuus rakentaa komplementtivärien, sommittelun ja muodon sekä olemisen harmoniaa. Aiheet syntyvät ohitse kiitävistä hetkistä samoin kuin onnen tunne, joka on ohitse kiitävä hetki; kevään auringon ensisäteet, paljas jalka kostealla nurmikolla, lapsen lapsen käsi ukin kädessä, läheisen kosketus ja katse, vastaantulijan hymy, juhannussaunan tuoksu jne.

Uitto etsii, kokeilee ja karsii mieluusti toisarvoista. Aiemmin Uiton maalaukset syntyivät pitkäaikaisen pohdinnan tuloksina. Nykyään Uitto antautuu jännittävään dialogiin valkoisen kankaan edessä. Välillä työ vie ja välillä Uitto pääsee työn herraksi. Maalarina Uitto ei ole julistaja vaan pikemmin erilaisten tuntojen, tunnelmien ja hetkien tulkki. Uitto on Espoo Art ry:n jäsen. Markku Uiton teoksia löytyy osoitteesta:www.creada.info tai Ituoreimmat työt Instagram: Mooses1984.

 1970-luvulla hän perusti Yleisradion taidekerhon ja toimi sen vetäjänä 8 vuotta ja sen rinnalla television ns. design-ammattien koulutuksesta vastaavana opettajana. Kerhon opettajina oli lukuisia merkittäviä kuvataiteilijoita, kuten Rafael Wardi, Leena Luostarinen, Juho Karjalainen, Henry Wuorila-Stenberg, Tarja Unkari, Kari Jylhä jne.

Uitto on toiminut myös kuvataiteen päätoimisena opettajana Raumalla. Merkittävimmän uran hän on kuitenkin tehnyt viestintä-alan asiantuntijana, luovien alojen koulutuskehittäjänä, oppilaitosten johtotehtävissä (Turun taideakatemia, AMK Metropolia, Radio- ja televisio-opisto ARTO) ja viimeksi projektipäällikkönä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksessa.

Näyttelytoimintaa:

1966 Pohjoismaisia nuoria kuvataiteilijoita, Neuvostoliittoa kiertävä näyttely
1973 Nordea, Helsinki
1976 Taidehalli, Lapua 
1975 – 1985 Yhteisnäyttelyt, Yleisradion Taidekerho, Helsinki 
2010 Galleria Art Short Cut, Helsinki 
2012 Galleria Kohina, Joensuu 
2012 Meijerimuseon Galleria, Nummi 
2013 Galleria Koppelo, Tampere 
2014 Taidekeskus Ahjo, Joensuu 
2014 ”Yleisradion taiteilijat”, yhteisnäyttely Kaapelitehdas, Helsinki 
2015 Patruunagalleria, Lapua
2016 Galleria Espoonsilta, Espoo
2016 "Espoo Art ry:n 40-vuotisjuhlanäyttely" Kaapelitehdas, Helsinki2017 Espoon kultuurikeskus
2017 Espoon kulttuurikeskus
2017 Forssan aulagalleria
2017 Galleria Espoonsilta
2017 Strömforsin ruukin vinttigalleria
2018 Kahvila Fleuriste, Helsinki
2018 Galleria Espoonsilta, Espoo
2018 Galleria Koivulinna, Pukkila
2018 Leporannan Taidekeskus, Orivesi